lodjursungar

Kännetecken – karaktäristiska tofsar på öronen. På sommaren är lodjurets päls gulbrun och fläckig, men på vintern är den ljusare mer gråaktig och fläckarna syns inte lika tydligt. Svansen är kort och kraftig, ovanligt kort för att tillhöra ett kattdjur, med en tydlig svart spets. På öronen sitter karaktäristiska svarta tofsar. Utöver. Under våren väger lodjursungar ca 12 kg, så vikten verkar stämma bra. Lodjur har ganska bestämda vandringsleder. De vandrar från ena änden av sitt hemområde till den andra änden. På så sätt fördelar de sitt jakttryck över hela hemområdet. Det finns en gammal uppfattning att lon är så regelbunden i sin vandring. Flera nätter i rad kom två små lodjursungar och hälsade på i trädgården hos Anders Henry, och han lyckades fånga besökarna på film, skriver Nerikes Allehanda.

Lodjursungar - dock

Hanen väger 20—30 kilogram och honan 15—20 kilogram. Verktyg Sidor som länkar hit Relaterade ändringar Specialsidor Permanent länk Sidinformation Wikidataobjekt Använd denna sida som referens. Under talet ökade jakttrycket på allt vilt, och när älg -, hjort - och rådjursstammarna minskade under talets slut, vek lostammens storlek brant nedåt. Djur gäst lör, Utifrån dessa kriterier kategoriserar Internationella naturvårdsunionen lodjuret som livskraftig LC.

Lodjursungar - Blanda milliliter

Hur svårt är det egentligen att ta en bild så nära på ett lodjur? Lon är ständigt på vandring inom sitt hemområde. XP Lodjur är sååååååååå söta!!!!! När lon sedan börjar äta väljer den gärna ut de köttigare delarna i låren eller vid bogen och undviker inälvorna. Hot Förr i tiden bedrevs klappjakt på lodjur. Undrar var det nyfikenhet eller dumdristighet från lon?