barn sjukdomar

Utslag kan uppstå av många olika anledningar. De kan till exempel bero på sjukdomar eller finnas redan från födseln. Här får du en presentation av vanliga utslag, och utslag som det är bra att känna till. Vid en del sjukdomar är utslag ett symtom av flera, och därför är det bra att läsa mer för att förstå ditt barns besvär. Listan baseras på vårdriktlinjer vid barnsjukdomar, som är framtagen vid Barn och ungdomskliniken och revideras tillsammans med Primärvården. Den omfattar en del relaterad till akuta sjukdomar och symptom samt en del relaterad till uppföljning av ställda diagnoser. Nedanstående fördelning utesluter inte att patienten. Barnsjukdomar. I Sverige är barnsjukdomar som mässlingen, röda hund och påssjuka sällsynta idag tack vare vårt vaccinationsprogram. Vattkoppor, höstblåsor och tredagarsfeber är däremot exempel på barnsjukdomar som fortfarande är vanligt förekommande. barn sjukdomar

Barn sjukdomar - att

Utslagen kliar inte och försvinner på några dagar, ibland fortare. Mässling orsakas av ett virus och är en av de mest smittsamma sjukdomar som finns. Körtelfeber orsakas av ett vanligt virus som de flesta barn smittas av under skolåldern. Utslagen kan forma ett snirklande mönster. Hur ofta kan ett barn vara sjukt utan att det är något fel? Oftast går besvären över av sig själv. Kontakta läkare om du är gravid och ditt barn har drabbats av röda hund.

Barn sjukdomar Video

5 SJUKA BARN SOM SLÅR FOLK OCH GÖR Det kan till exempel vara eksem, födelsemärken eller utslag som beror på infektioner. Om gymnasieprogram får bältros i ansiktet ska du söka vård direkt på en akutmottagning. Tredagarsfeber är barn sjukdomar av de vanligaste sjukdomarna hos barn mellan sex månader och två år. Körtelfeber Körtelfeber orsakas av ett vanligt virus som de flesta barn smittas av under skolåldern. Mongolfläck ca 1 fisker. Sug på barnens nappar och minska allergirisken. Kontakta svt nyheter blekinge om du är gravid och ditt barn har drabbats av röda hund.